Lesprogramma

Met de bovenbouw aan de slag met thema energie en klimaat? Breng dan een bezoek aan de interactieve en kleurige tentoonstelling Kompas Op Groen. De leerlingen volgen – onder begeleiding van energiecoaches – een tijdreis en leren in een interactief opdrachtcircuit alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. Heb je belangstelling? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in en vraag in het vakje opmerkingen naar het locatieschema! Het bezoek aan de tentoonstelling is onderdeel van een lessenserie. Dit kan ook een mooie invulling zijn van een projectweek of projectdag!

1) Voorleesverhaal in de klas (30 minuten)

2) Bezoek de tentoonstelling  (1-1,5 uur). De tentoonstelling komt in schooljaar 2020-2021 op diverse plekken in de gemeente Gooise Meren te staan. In de periode maart-april staat het bijvoorbeeld in de bibliotheek Bussum. Ook komt de tentoonstelling naar andere gemeenten in Gooi en Vechtstreek. Informeer naar het locatieschema in het vakje opmerkingen!

3) Les Energiecoach Junior (2 x 30 minuten): onderzoek je energiegebruik thuis en verdien een Energiecoach Junior-certificaat.

4) Creatieve gastles: bouw je eigen  duurzame huis of wijk van de toekomst (kunstenaar in de klas, 2 -2,5 uur). Van deze les is een beperkt aantal beschikbaar, dus reserveer snel!